polisen

sådan är den…kafkavärlden

sv: sista dagen

.

Från: Annica Fahlstedt <annica.fahlstedt@svenskakyrkan.se>
Datum: 14 januari 2011 14:27
Ämne: SV: Sista dagen
Till: Alf Susaeg alfsusaeg@gmail.com

Hej Alf

Jag har pratat med Kenneth och han lovade igen att försöka ordna kläder till dig.
Du kan nå mig på annicafa@hotmail.com

Det är inte klart vem som efterträder mig men Sara kommer att jobba fr.o.m. måndag.
Och Alf, det var inte ett lån utan en gåva jag verkligen ville ge.
Sköt om dig nu och jag håller tummarna för att det verkligen ordnar sig. 

Kram
Annica

——–

Från: Alf Susaeg [mailto:alfsusaeg@gmail.com]
Skickat: den 14 januari 2011 05:11
Till: Annica Fahlstedt
Kopia: Åke Bonnier; Eva Brunne; Jan Bonander; Kenneth Flood; ingela.gardner.sundstrom@osteraker.se; michaela.fletcher.sjoman@osteraker.se; kjell.karlsson@osteraker.se; alfsusaeg@gmail.com
Ämne: Sista dagen

Hej Annica,

Efter vad jag har förstått är det din sista arbetsdag hos kyrkan idag och börjar därför med att tacka för all hjälp genom åren. Ffa mailtrafikkontrollerna som varit avgörande för utvecklingen. En process i Processen om pågått sedan du började arbeta hos kyrkan hösten 2004. 
Många brev har det därför blivit och har sex år gått och som jag sa – när vi träffades dagen före julafton och du berättade att du skulle sluta – verkar tiden ha stått stilla.

Den övergripande kafkaprocessen har dock inte stannat, trots att visst hopp om det tändes så sent som den 9 december i fjol. Men släcktes igen fem dagar senare den 14 december. Och då allra senaste kafkaturer har aktualiserat frågor där även du berörs ska jag kort sammanfatta det huvudsakliga.

Rättskarusellen fortsätter
Efter polisjuristen Lars Modigs brev den 11 januari 2011 har jag via infobrev20110111 sökt stöd på nätet, bl a Facebook. Men då bara tre dagar har gått är inget klart hur dessa nya turer ska tacklas. Klart är iaf att (som följd av den s k kommunkraschen) raden gamla brottsärenden kommer att aktualiseras. Inkl dataintrånget i somras där rättsutredningen tillfälligt hejdades av JO-beslutet den 22 juli, och ber jag därför att du sparar mailväxlingar och alla ev anteckningar med kopplingar till den utredningen.

Kombibrevet den 23 december
Enligt kombibrevet ovan skrev Kjell Karlsson (Österåkers kommun) och fick svar samma dag. Men gjorde Karlsson inget hembesök den 23 december. Din som du kallade julklapp om femhundra kronor (som jag vill kalla lån) räddade därför försöjningen under julhelgen. Så stort tack igen. Kjell Karlsson hörde inte av sig förrän den 30 december. Då medförande en lunta papper som han ville få mig att skriva på – i utbyte mot matpengar (54 kr/dag) för närmaste vecka. Kunde förstås inte skriva på några dokument med ett så oförtäckt utpressningsmoment. Vilket var än mer förvånande mot bakgrund av att jag i kombibrevet den 23 december klargjort att jag aldrig skulle acceptera ett sådant förfarande från kommunens sida. Ffa inte med den gamla kyrkproppen i levande minne.
Mötet med Kjell Karlsson varade en dryg timme och slutade med att han gav mig matpengarna ifråga och överenskommelsen om att Karlsson skulle ordna ett möte med Ingela Gardner där de huvudsakliga frågetecknen skulle uträtas – så att jag om möjligt kunde underteckna de dokument Karlsson medförde. Varken Kjell Karlsson eller ngn annan hos kommunen har därefter hört av sig. Vilket i sin tur lett till att jag måst återuppta gatuförsäljningen av min gamla kafkaCD och nu även be dig höra igen med Kenneth Flood om han hittat några gamla kläder som kan passa. Minns att det var i mitten av april i fjol som Kenneth skulle ”plocka fram något” ur kyrkans insamling och då det gått nio månader och Kenneth, som du skrev, inte ger upp kanske det finns hopp. Du kan väl iaf höra hur det har gått.

Nya mailadressen
Av polisens brev ovan den 11 januari att döma är ett omfattande utredningsarbete ofrånkomligt avseende såväl pågående som ”parkerade” rättsärenden, inkl dataintrånget i somras och behövs din (nya)mailadress så att jag kan kontakta dig, vid behov.

Ersättare
Som nämndes inledningsvis har dokumentationerna av mailtrafiken med omvärlden som du/kyrkan hjälpt mig med genom åren varit avgörande för utvecklingen/överlevnaden och måste nu utgå från att din ersättare tar vid där du slutar. Så, du kan väl förmedla våra enkla rutiner till den som tar över, och maila mig e-postadressen ifråga, så att processen kan rulla vidare.

Skickar även kännedomskopior till närmast berörda hos kyrkan och kommunen som, i vart fall, ett livstecken från mitt håll.

Kära Annica, det var vad jag hade idag.
Och har ”sista ryggkotan” rätt, som det oftast har, kommer vi att höras igen.

Hälsningar
Alf

.

Annonser

Written by susaeg

17 januari, 2011 den 11:26

Publicerat i Uncategorized