polisen

sådan är den…kafkavärlden

händelser 20110512

.

plats
Den öppna parkeringen Åkersberga nya köpcentrum
tid
2011-05-12 ca kl 20:20
händelser
Under pågående ‘kafkaCD-kommers’ uppenbarade sig en mansperson, gråblond, 40-årsåldern, gulbeiga byxor, vit kortärmad tenniströja. Välvårdat yttre.
Aldrig tidigare sett/träffat mannen, och då han tycktes intresserad berättade jag i korta drag, som för alla obekanta, vad jag sysslade med och vad den CD-skiva jag höll i handen (och visade mannen) hade med det hela att göra. Visade även det medhavda ‘reklambladet’ med rubriken ”Sovjetmetoder knäcker mögelsjuk entreprenör” (mer om detta längre ned).

Mannen verkade som sagt intresserad och när jag som alltid…efter varje presentation…frågade om han ville ge mig en slant i utbyte mot CD-skivan (skivan har inget åsatt pris…tillfrågade får, om de vill, ge vad de vill)…ville inte mannen ha någon skiva. Upprepade jag därför att skivan inte är prissatt och att han kunde ge vad han ville, om han ville, och att minsta slant var välkommen, eftersom ICA snart stängde och jag behövde mat.

Mannen ville inte ge ngt alls…ens under dessa omständigheter. Ändrade istället sin attityd, markant, och frågade vad jag ”arbetade” med.
Då jag nyss förklarat för mannen vad jag dagligen så många år arbetat med och även förklarat att allt jag arbetat/arbetar med var dokumenterat på den CD-skiva jag höll i handen, blev mannens attityd obegriplig, för mig. Följdfrågade därför om HAN inte hade förstått…och ville att jag skulle förklara igen.
Det ville inte mannen. Avfärdade istället erbjudandet med, som jag minns ordagrant: ”Nä nä, behövs inte!” och fortsatte likaledes som jag minns ordagrant: ”Jag vill BARA veta vad du ARBETAR med”.

Då mannen så tydligt betonade orden bara och arbetar och samtidigt uttalade meningen med ett småleende(alternativt hånleende) började jag förstå att något var fel. Eftersom jag under alla år gatuförsäljningen av CD-skivan pågått ALDRIG mött motsvarande attityd hos någon obekant
(exempel ‘andra’ attityder)
https://dokubank12.wordpress.com/2011/02/13/varsta-forbrytare/
resp
http://dokubank.wordpress.com/2009/05/07/samma-historia-2/

Helt klart stod till slut att mannen hade ett syfte med sitt lika obegripliga som oförskämda beteende. Och då mannen med ‘påklistrat’ småleende/hånleende upprepat frågan: ”Vad ARBETAR du med” stod till slut lika klart att jag stod inför någon sorts provokation.
Ändrade därför min attityd och frågade ordagrant: ”Vad sysslar DU med just nu”?

Frågan utlöste en alltmer upprörd ordväxling, vände mannen ”steken” och anklagade MIG för ”ofredande”, grep min arm och beordrade myndigt: ”Följ med här!” och började dra mig mot rulltrappan till centrumet.
Tog mig loss och fortsatte mannen mot rulltrappan upprepande att jag skulle följa med. Vilket jag gjorde och efter ngra steg upprörd…på klartextad svenska FÖRBANNAD…frågade:
”Vad i HELVETE sysslar du med”, stannade då mannen (jag låg ngt steg efter) vände sig om och slog mig hårt med knuten näve i bröstet samtidigt som han snabbt vände sig och började springa mot centrumet.

Instinktivt försökte jag gengälda bröstslaget med en spark riktad mot hans bakdel, men hann han undan och försvann uppför rulltrappan.

Detta till trots försökte jag fortsätta ‘CD-försäljningen’ men avbröts igen ngra minuter senare, då mannen återkom till parkeringen, i sällskap med två uniformerade vakter.
Klockan var då ca 2040. Dök därefter upp ytterligare en uniformerad person med märket PREVENDO på bröstet som meddelade att polis var tillkallad.
Förklarade att jag behövde fortsätta ‘försäljningen’ för att om möjligt köpa mat innan ICA stängde, men beordrade mig vakterna att stanna där jag stod, tills polisen anlände.
En polispatrull anlände några minuter senare och började omedelbart anteckna berörda berättelser.

Kom mig inte för att begära/notera vakternas och polisernas legitimationer.
Under samtalet med polispatrullens befäl; Hans Meldgaard, skrev dock Meldgaard sitt namn mm på det ovannämnda ‘reklambladet’, vilket bedömdes räcka.
Talade i slutskedet även med Meldgaards kollega, som uppgav sig heta Per.
Meldgaard och ”Per” uppträdde båda professionellt och på alla sätt oklanderligt.

Meldgaard frågade i slutskedet om jag ville göra en ”motanmälan” varpå jag svarade att jag trodde han efter vad jag berättat förstod vad jag ville; få ett slut på detta helvete. Varpå Meldgaard svarade/trodde att en motanmälan ”nog är bäst”. Enades vi därom och upptog Meldgaard en sådan.

Missade att innan vi skildes be Meldgaard göra en separat tjänsteanteckning om det vi dryftat, när vi på tu man hand gick igenom innehållet i ‘reklambladet’. Vilket måhända redan är gjort.

Skildes vid 21:30 tiden från polisen med handslag(Meldgaard), fortsatte CD-försäljningen och när tillräckligt hopskrapats mötte mig i ingången till köpcentrumet en PREVENDO-vakt (en av de vakter den obekante mannen tidigare hämtat) med beskedet: ”Det är stängt!”

2011-05-13
Alf Susaeg

komplettering 2011-05-16  03:05
”reklambladet” 2005 nämns i texten ovan (händelser 20110512) och skapades juni 2005…

reklamblad-a5

klicka bilder

 

ÅKERSBERGA  KANALEN
onsdag 11 maj 2011

komplettering 2011-05-25  14:25
Täbypolisens dokumentation avs händelserna ovan den 12 maj 2011

.

Annonser

Written by susaeg

13 maj, 2011 den 16:37

Publicerat i Uncategorized